Basis Horeca
In de opleidingsfase maken onze leerlingen kennis met de horeca. Ze leren om onder begeleiding:
​
-
Voorbereidende werkzaamheden en basisbereidingen uit te voeren in de keuken zoals het schoonmaken en versnijden van fruit en groenten, het afwegen van ingrediënten;
-
Eenvoudige warme en koude gerechten klaar te maken;
-
De keuken schoon te maken;
-
Het vaatwerk sorteren, afwassen en afdrogen;
-
Wasgoed te wassen, te drogen en te strijken;
En dit alles, rekening houdend met de regelgeving in verband met hygiëne, (voedsel)veiligheid, milieu, kwaliteit en welzijn.
Tijdens de opleidingsfase ligt de focus op het aanleren van de basistechnieken en de basisvaardigheden. Op het einde van de opleidingsfase maken de leerlingen een keuze voor een beroepsopleiding waarin ze zich gaan specialiseren in de kwalificatiefase.
​
In BuSo De Brug kunnen de leerlingen in de kwalificatiefase kiezen tussen:
-
Keukenmedewerker
-
Medewerker fastfood
Wat na de kwalificatiefase?
De leerling kan, na goedkeuring door de klassenraad, kiezen om nog een extra ABO jaar te volgen.
​
De leerling kan kiezen om te gaan werken.
-
Met een getuigschrift (duaal) keukenmedewerker kunnen leerlingen terecht in een grootkeuken, restaurant of keuken van een hotel.
-
Met een getuigschrift (duaal) medewerker fastfood kunnen leerlingen terecht in fastfoodketens, frituurzaken, broodjeszaken, etc.